Hvordan føles det egentlig? Adrenalinrush

Serien «hvordan føles det egentlig», tar for seg hvordan de forskjellige MEsymptomene føles på kroppen. Dette for å spre kunnskap og øke respekt og forståelse for hvordan det er å leve med denne sykdommen. Informasjonen i disse innleggene er kun personlige opplevelser av symptomene – andre pasienter kan ha andre opplevelser av de samme symptomene, og i enkelte tilfeller kan symptomene mine være fraværende hos andre pasienter, og andre pasienter kan ha symptomer jeg ikke har. Uansett årsak til at du er kommet inn her – fordi du kjenner meg, fordi du er nysgjerrig på ME, fordi du har ME og lurer på om andre har samme symptomer som deg, fordi du er pårørende og ønsker å forstå, eller om du opplever symptomer og forsøker å finne ut hva som egentlig feiler deg – så håper jeg denne serien vil gjøre deg litt klokere.

Innleggene i denne serien er på ingen måte ment å være klageinnlegg. Jeg søker ikke sympati eller medlidenhet, men ønsker å spre kunnskap. Jeg tror veien til respekt er forstålese, og veien til forståelse er kunnskap.

Adrenalinrush er noe vi MEpasienter opplever når vi har brukt opp energien vår, og tar i bruk reservetanken. Adrenalinrush er noe MEpasienter forsøker å unngå fordi det alltid vil medføre en forværring av tilstanden. Adrenalinrush oppleves ofte i sykdommens akutte fase,og medfører en gradvis forværring av tilstanden.

Bilde fra drshefalibatra.blogspot.no

Hvodan føles det?
Å ha adrenalinrush er som å plutselig bli frisk, i hvert fall de første gangene man opplever det. Plutselig, som oftest i etterkant av en spesielt dårlig periode, klarer jeg utrolig mye mer. Jeg kan gjøre mye, og jeg kan gjøre mye veldig fort. For med adrenalinrush går alt sammen litt fortere. Adrenalinrush er som en hyper fireåring som springer i sirkler rundt seg selv. kroppen er toppspent og giret. Kroppen er stresset, pulsen er rask, jeg snakker litt fortere enn det jeg gjør til vanlig og det er som om det kiler i brystkassen. Kroppen legger til rette for at jeg skal gjøre mer, bare litt mer. Noe som naturligvis er det dummeste jeg kan gjøre når kroppen oppfører seg på dette viset. I tillegg har jeg enormt søtsug, og spiser helst sjokolade hele tiden. Det å hvile er så og si umulig når jeg har adrenalinrush, da en fullgiretkropp ikke lett lar seg roe ned.

Hva hjelper mot Adrenalinrush: 

Når adrenalinrushet kommer er man allerede gått for langt. Man er forbi sine 100% og er på reservetanken. Hvis adrenalinrushet har startet, så kommer en forværring av tilstanden nesten 100% sikkert i ettertid. Det eneste som hjelper mot adrenalinrushet er å IKKE GJØRE NOE!. Ikke gjøre alt man plutselig føler at man klarer. Det er viktig å forsøke å roe ned kroppen.Hvile er vesentlig.  Meditasjon kan innimellom hjelpe for meg.

Me – mammas betroelser har lagt ut et lite skriv om å kunne oppdage Adrenalinrush for pårørende

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s