Å hvilen min, som jeg elsker deg!

MEsyke hviler mye, det er kanskje noe de fleste vet. Hvor mye varrierer nok fra dag til dag, men jeg selv tilbringer minst 12 timer av døgnet i sengen. Som regel mer. også kommer x antall timer i sofaen oppå det. I de første årene etter jeg ble syk foraktet jeg behovet for hvile. Jeg så på det som et tegn på svakhet. Jeg kjempet i mot, og unlot å legge meg på dagen. Hvorfor skulle jeg legge meg, når ingen andre jeg kjente trengte å legge seg på dagen?

wpid-20141228_164815.jpg

Det tok noen år å komme seg forbi dette. Noen år, mange kræsjer og en nedadgående helse. Noen år å innse at behovet for hvile var kroppens måte å fortelle meg hvordan jeg kunne fungere. Den ga (og gir) meg små signaler som jeg bare måtte lytte til, så ville jeg kunne snu den nedovergående spiralen, og vende den oppover til min fordel. Og det første jeg måtte lære meg var å like å hvile. Det var en gang noen som fortalte meg at moren deres hadde måtte lære seg å like å stryke tøy, da mannen hennes jobbet i en jobb som krevde nystrøkede skjorter. Hun hadde hatet å stryke, men hadde lært seg å elske det, fordi hun ikke kunne endre det faktum at de skjortene måtte strykes ukentlig uansett. Slik var det for meg og hvilingen min. Jeg har lært meg å elske den, for det å forakte noe en må gjøre er misbruk av energi. En energi jeg ikke har råd til å misbruke. Og uten hvilen blir jeg sykere.

Så kjære hvilen min, jeg elsker deg. Du gjør helsen min stabil og i noen tilfeller bedre. Du er behagelig og nyttig, og med deg kan jeg slippe verden noen timer. Du gir meg søvn, en tankeløs ro eller to timer som jeg kan bruke på å la tankene fly av seg selv. Du er ikke et tegn på svakhet, men den tingen som gir meg styrke. Du er livsviktig for meg!

1 tanke på “Å hvilen min, som jeg elsker deg!

  1. Tilbaketråkk: Om å være syk – og lykkelig! | mystisk syk

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s